O nama


Specijalistička veterinarska ambulanta Rovinj, osnovana 1919 .godine, sa namjerom da svojim pacijentima osigura u trenutku bolesti stručni pristup u dijagnozi, liječenju i preveniranju bolesti.

 

Od prvog dana nastojimo steći i opravdati Vaše povjerenje stručnošću, ali i individualnim pristupom svakom pacijentu. Da bismo vam sve to mogli pružiti naš tim veterinara kontinuirano se educira i prati sve najnovije znanstvene spoznaje na području veterinarske medicine, ali i usko surađuje sa priznatim stručnjacima i ustanovama kod nas i u svijetu.

 

Budući smo svjesni kakvo posebno mjesto kućni ljubimci imaju, u vašim životima i vašim obiteljima, kod nas osim medicinske njege možete dobiti i sve potrebne informacije, kao i praktične savjete o njihovom držanju, odgoju i prehrani. U našoj ambulanti pružiti ćemo Vama i Vašim ljubimcima potrebnu pomoć i skrb, te savjete i puno topline, jer i mi, kao i Vi, 

 

znamo što znači imati kućnog ljubimca.

 

Veterinarska ambulanta Rovinj za male životinje pruža usluge zaštite zdravlja kućnih ljubimaca, te sprovodi mjere za otkrivanje, suzbijanje, sprječavanje zaraznih i nametničkih bolesti.

 

Veterinarska ambulanta Rovinj opremljena je suvremenom dijagnostičkom opremom, između ostalog aparatima za RTG, EKG i ultrazvučnu dijagnostiku .

Internistički pregledi
 

Kardiološki pregledi (EKG, UZV srca, mjerenje krvnog tlaka u pasa i mačaka)

 

Suvremeno opremljena operacijska dvorana sa inhalacijskim aparatom za anesteziju. U sklopu veterinarske ambulante nalazi se stacionar za postoperativnu njegu pacijenata, do njihovog uručenja vlasniku.

 

Kirurški i porodiljni zahvati (sterilizacije ženki, kastracije mužjaka, trajno uklanjanje perianalnih vrećica, operacije oka, tumora, plastična kirurgija i dr) uz upotrebu inhalacione anestezije

Operativni zahvati svih vrsta malih kućnih ljubimaca (kunića, zamoraca, afričkih tvorova...)
 

 

Ortopedski zahvati - osteosinteze, rekonstrukcije ligamenata, upotreba najnovijih plastičnih gipseva...

 

Pružamo veterinarske stomatološke usluge, kao što su vađenje i korekcija zubi, te ultrazvučno skidanje zubnog kamenca.

 

Liječenje i dijagnostika dermatoloških bolesti (alergije, parazitološke infestacije, gljivične infekcije), uzimanje uzoraka (biopsata) kože u dijagnostičke svrhe.

 

Uzimanje uzoraka tkiva za PHD i citološku pretragu, punkcije limfnih čvorova

 

Ginekološki pregledi i praćenje skotnosti, carski rez, umjetna oplodnja, indukcija pobačaja u kuja

 

Oftalmološki pregledi

 

U sklopu ambulante nalazi se laboratorij s digitalnim hematološkim i biokemijskim analizatorom za brzu pretragu krvi te brzim testovima za rano otkrivanje nekih zaraznih, nametničkih i gljivičnih bolesti.

 

Laboratorijski trihineloskopski pregled svinjskog mesa kompresivnom i digestivnom metodom pretrage.

 

Savjeti oko držanja, njege i odgoja Vaših kućnih ljubimaca
 

 

Vizite - veterinar u kući ( dolazak i posjet u vaš dom ukoliko niste u mogućnosti doći do nas)

 

Nudimo usluge uljepšavanja kućnih ljubimaca:  Salon za šišanje i njegu kućnih ljubimaca
 

 

Pet Shop - Trgovina hranom za kućne ljubimce. S obzirom da postoje velik broj različitih vrsta kućnih ljubimaca, trudili smo se da u svoju ponudu uvrstimo sve što je potrebno za njih. Kod nas se može naći veliki izbor hrane, poslastica, opreme i igračka za pse, mačke, ptice, glodavce, ribe, konje, , a kod nas u Hrvatskoj se može naći za neke malo "egzotičnije" kućne ljubimce.
 

 

Također bavimo se i velikom praksom, gospodarskim životinjama.


- Djelatnost obuhvaća preventivu, dijagnostiku, kurativu.
- Umjetno osijemenjivanje  goveda i svinja, a po potrebi i drugih životinja
- Liječenje steriliteta goveda
- Savjetodavna funkcija
- Kirurgija velikih životinja
- Pomoć pri porodu životinja

- Liječenje mastitisa sa izradom antibiograma

 

- Djelatnost je opremljena najnovijom terenskom opremom, posebno opremljenim vozilima sa ciljem za što kvalitetnijim pružanjem veterinarskih usluga u terenskim uvjetima.


Za hitne slučajeve služba Veterinarske ambulante Rovinj dostupna je 24 sata dnevno  radnim danom, nedjeljom i blagdanom. U slučaju hitne intervencije nazovite na broj 052/813-214 te automatska sekretarica dat će vam broj mobitela dežurnog veterinara.

 

 

 

Veterinarska ambulanta Rovinj - Područna ambulanta Žminj

 

Veterinarska ambulanta Rovinj osnovala je ambulantu privatne prakse za životinje u Žminju na adresi Mate Balote b.b , s ciljem proširenja veterinarskih usluga na tom području.

 

Veterinarska ambulanta Rovinj d.o.o

mi

znamo što znači imati kućnog ljubimca!

 

           OBAVIJEST 

 

 

Molimo sve vlasnike da prilikom dolaska sa svojim kućnim ljubimcem na cijepljenje protiv bjesnoće ponesu Osobnu iskaznicu ili OIB.
Hvala 

Naši prijatelji :

Udruga Ruka Šapi Pula
Udruga Mijau Rijeka
Udruga Mijau Rijeka